Home / Телефони / 5 съвета за избор на нов телефон
избор на нов телефон

5 съвета за избор на нов телефон

Няма техника, която да е вечна – налага се да сменяме телефона си няколко години, а пазарът е толкова динамичен, че е невъзможно да следим новите модели на всички марки. В тази статия сме подготвили 5 съвета за всички от вас, които искат да изберат подходящ телефон за себе си.

Първо определете бюджета си

Задължително трябва да започнете от определянето на сума, с която сте готови да се разделите срещу така необходимия нов телефон. Повечето от големите производители имат съвсем бюджетни модели, където трябва да внимавате най-много. Да, правилно разбрахте – колкото по-малък бюджет имате, толкова повече ще се наложи да търсите, за да се сдобиете с качествен продукт. Не е тайна, че най-високият клас телефони на всяка марка са много добри и разполагат с всички необхидими екстри, защото те представляват компанията.

Изберете операционната система

Коя система е по-добра – iOS или Android? Това е вечният въпрос, на който ще отговорим така: зависи изцяло от това какво търсите. Не е тайна, че операционната система на Google предлага много повече опции за персонализация, инсталиране на всякакви приложения, добавяне на параметри като RAM и допълнителна карта-памет за повече пространство – неща, които Apple решава да замени с изключително лесен начин на работа с устройството и облак с автоматично синхронизиране, където може да се сдобиете с напрактика неограничено пространство.

Работа или фотография?

Някои телефони могат да заменят почти изцяло професионалния фотоапарат, други са изключително удобни за ежедневна работа, независимо от какво естество е тя. За да имате висока производителност при много задачи, издръжлива батерия и същевременно добра камера ще се наложи да отделите много по-голям бюджет.

БОНУС: Сдобийте се с най-добрата оферта за желания от Вас телефон

Всички знаем, че цените на пазара за телефони изобщо не са постоянни – те може да варират със стотици левове в рамките на само едно денонощие. Обикновено подобен тип техника е най-скъпа в първите 2-3 месеца от своята премиера, след което започна да пада постепенно. На дни като „черен петък“ и точно преди коледните празници  цените ще бъдат най-ниски. Някои магазини правят и други отстъпки при различни поводи – с толкова голямо разнообразие от търговци си струва да проверите при всички, които знаете преди да пристъпите към покупка. Голям процент от потребителите не правят проучване за цените в повече от 1 магазин, което може да се окаже голям пропуск предвид споменатите от нас факти.

About tech

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *