Home / Компютри / Избор на подходящ лаптоп
подходящ лаптоп

Избор на подходящ лаптоп

Избирането на подходящ лаптоп за нашите нужди може да не е лесна задача, тъй като трябва да се съобразят много неща, свързани с употребата му. Някои преносими компютри са подходящи само за офис работа и употребата им за игри може сериозно да намали тяхната производителност в останалите задачи. Други изпъкват с издръжлива батерия, но са твърде тежки и неудобни за носене. Ако искате да разберете повече за избора на подходящ за Вашите нужди лаптоп, продължете да четете.

Стъпка 1: Определете за какво ще бъде използван

Лаптоп за игри

Преносимите компютри за игри често са доста по-тежки от тези, използвани за офис работа. Техните компоненти имат по-добри параметри и често са с по-високо качество. Често имат допълнителни екстри като втори слот за хард диск, тъй като игрите заемат повече място. Ако имате нужда от гейминг лаптоп препоръчваме да комбинирате SSD с HDD – по този начин ще разполагате с бързина и същевременно достатъчно пространство за всички файлове и програми. Препоръчваме да търсите преносим компютър с възможно най-голям екран за този тип употреба.

Лаптоп за офис работа

Обикновено лаптопите, използвани са офис работа са доста по-леки и компактни от останалите, тъй като се пренасят много често. Тяхната батерия е издръжлива, но може да имате проблеми с мястото за съхранение – рядко разполагат с втори слот за хард диск, а използването на SSD е силно препоръчително. При по-ниския ценови клас може да е направен компромис с бързината. Размерът на екрана не е от голямо значение, тъй като може да купите голям монитор за офиса, към който да свържете лаптопа при по-продължителна работа, изискваща повече пространство и удобство.

Предвидете реалистичен бюджет

Търговците правят много и разнообразни промоции на ниския и средния клас лаптопи, но това не бива да ни подвежда – промоционалните артикули никога не са най-добрите и често ги взимаме само заради отстъпката. Имайки предвид факта, че ще ползвате новия си лаптоп в следващите няколко години е добре да подходим много внимателно към избора и да предвидим достатъчен бюджет. Практиката показва, че е добре да разполагате с поне 1500лв, за да купите достатъчно качествен преносим компютър.

Обърнете достатъчно внимание на марката

Също както при автомобилите, марката на лаптопа е от голямо значение за това какво ще получите. Някои фирми са известни с изключително издръжиливите си батерии, а други – с компактния и интересен дизайн и удобство при носене. Ако искате да получите всички екстри ще трябва да разполагате с голям бюджет.

Потърсете препоръки

В интернет може да намерите всичко. Посетете някои известни форуми, които са най-близо до Вас – има достатъчно популярни gaming дигитални портали, както и такива, фокусирани върху бизнеса. Не се притеснявайте да попитате членовете за препоръка на подходящ за целите Ви лаптоп.

About tech

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *